MENIU

Ludovic Orban intervine în scandalul de la PNL Timișoara - Anunț despre ANULAREA alegerilor din 31 iulie

Ludovic Orban intervine în scandalul de la PNL Timișoara - Anunț despre anularea alegerilor

Ludovic Orban ar putea anula alegerile de la Timișoara, după scandalul cu îmbrânceli și membri împiedicați să voteze. Anunțul a fost făcut chiar de președintele PNL. Cel care îl sprijnă pe Orban și a candidat la șefia PNL Timiș acuză că au fost aduse persoane inflitrate care să voteze. 

Alegerile din Timişoara ar putea fi anulate de Ludovic Orban după episodul de sâmbătă. Au fost noi alegeri cu scandal la PNL Timiș pe 31 iulie. Forțele de ordine au fost mobilizate în număr mare la intrarea în sală. Scandalul a pornit în momentul în care s-a aflat că regula pentru acces este aceea că participanții la conferința de alegeri să fie înregistrați și să primească o brațară pentru a putea să voteze. Ludovic Orban a anunțat că ia în calcul invalidarea scrutinului. 

Președintele PNL a anunțat că îşi rezervă dreptul de a acţiona conform statutului pentru a-i sancţiona pe cei vinovaţi şi pentru anularea alegerilor de la Timişoara.

„În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, având obligaţia statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului şi de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acţiona în conformitate cu prevederile statutare pentru sancţionarea celor vinovaţi, precum şi pentru anularea alegerilor de la Timişoara, desfăşurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL şi de deciziile organismelor de conducere ale PNL", a transmis Orban, într-un mesaj pe Facebook.

Zeci de liberali din Timiș, suținători ai lui Ludovic Orban, nu au fost lăsați să intre în sala în care s-a ținut conferința pentru alegeri. Revoltați, aceștia au încercat să forțeze intrarea, moment în care au fost chemate forțele de ordine.

VIDEO Alegeri cu scandal la PNL Timiș, au fost chemate forțele de ordine

Un candidat cu numele înscris în buletinul de vot a fost lăsat pe dinafară pentru că organizatorii nu au vrut să îi ofere brățara galbenă, a declarat deputatul pentru Realitatea Plus. 

„Adevărații colegi PNL din Timisoara, nu cei care au fost azi adusi sa voteze de pe la Sânnnicolau Mare si de pe la Dudestii Noi, nu știu ce comune din judetul nostru, ca nu, nu i-am cunoscut, nu recunosc pe nimeni. Nu sunt prea democratici... Sunt metode comuniste acelea de a nu mai pierde alegerile. Eu, de 14 ani de cand sunt in partid, n-am mai intalnit asa ceva”, a declarat Claudiu Chira, deputat PNL, la Realitatea Plus.

În final, viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, a fost ales preşedinte al PNL Timişoara, sâmbătă, în urma ședinței pline de tensiuni între cele două tabere liberale - pro-Orban și pro-Cîțu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că la PNL Timişoara au avut loc „încălcări grosolane ale democraţiei interne”, săvârşite de Alin Nica, Dănuţ Groza, Alina Gorghiu şi Bogdan Ghelbere, pe care le condamnă public. Liderul partidului a anunţat că îi va sancţiona pe cei vinovaţi şi va anula alegerile din această filială. 

Ludovic Orban a afirmat că le-a cerut liberalilor din Timiş, înainte de alegerile din cadrul filialei, să respecte statutul partidului şi să nu îngrădească dreptul de vot.

„Condamn public încălcările grosolane ale democraţiei interne săvârşite la PNL Timişoara de Alin Nica, Dănuţ Groza, Alina Gorghiu şi Bogdan Ghelbere. Le-am transmis înainte de conferinţa pentru alegerea conducerii organizaţiei o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Naţional Liberal.  Totodată, le-am comunicat situaţia oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 şi i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancţiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-şi exprime opţiunea, precum şi la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri", a mai  afirmat Ludovic Orban.