MENIU

Ludovic Orban: Cred că PNL și PSD vor face rotativa pentru funcția de premier, PNL nu mai are nimic liberal

Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat în exclusivitate la Realitatea Plus că el este convins de faptul că rocada între PNL și PSD la șefia guvernului se va face, așa cum prevede protocolul dintre cele 2 formațiuni. Explicația lui Orban este că liberalii ar fi devenit vioara a 2-a în Executiv și girează toate politice ale social-democraților.

"A zis un lider de la Iași că Nicolae Ciucă n-ar mai trebui să predea conducerea guvernului celor de la PSD, au ieșit toți liderii importanți să dea asigurări că vor respecta cele convenite. Sigur, dacă n-ar respecta înțelegerea, au PSD va depune moțiune de cenzură și se va ajunge la alegeri anticipate, dar eu nu cred că se va ajunge la acest scenariu,. PNL nu mai are acum nimic liberal, se simte foarte bine alături de PSD, s-au întovărășit cu ei, acceptă absolut toate politicile etatiste de stânga, ei aproape că nu există în politicile guvernamentale, pentru că guvernul se prezinta ca unul de stânga, nu are nicio legătură cu liberalismul" a afirmat fostul premier și lider al PNL.

Ca exemplu că PNL a abandonat până și principiile economice ale doctrinei economice liberale, Orban a exemplificat prin faptul că în execuția bugetară pe primul semestru, capitolul care a fost sacrificat a fost cel al investițiilor și asta în condițiile în care veniturile bugetare au crescut.

Mai multe articole despre:
ludovic orba ciuca pnl psd ciolacu