Lucruri pe care nu le știai despre stângaci. De ce sunt ei deosebiți
Dacă sunteți stângaci, știți că această trăsătură vine la pachet cu niște provocări,d eaorece lumea pare a fi organizată după preferințele și beneficiile majorității dreptace. Foarfecele, instrumentele de deschis conserve și sticle, instrumentele muzicale, poziția stiloului care face ca toată mâna să ți se umple de cerneală, iar lista poate continuă.
În ciuda acestor situații, a fi stângacă reprezintă mult mai mult decât o serie de inconveniente în viața de zi cu zi și nu trebuie să disperați.
- Stângacii reprezintă doar 10 procente din populația lumii. Unul din zece oameni este stângaci, ceea ce îi face „unici” și speciali.
- Au o zi dedicată doar lor. Pe 13 august se celebrează Ziua Internațională a Stângacilor, așadar puteți să începeți deja pregătirile pentru ziua voastră!
- Stângacii se sperie mai repede. Cel puțin așa susțin studiile Universității Queen Margaret din Edinburgh. Conform experților, stângacii sunt mai înclinați să sufere de Sindromul Stresului Post-traumatic după ce privesc imagini înfricoșătoare. Reacția de frică este coordonată de emisfera dreaptă a creierului, care este dominantă în cazul stângacilor.
- Se pare că au un coeficient de inteligență mai ridicat. Sunt mai mulți stângaci cu un IQ de peste 140 decât dreptaci. Albert Einstein și Benjamin Franklin erau amândiu stângaci, așadar vă aflați într-o companie selectă.
- Stângacii sunt mai creativi. Aveți o gândire divergentă mai bună, conform Business Insider, ceea ce înseamnă că puteți trage mai multe concluzii pe baza acelorați informații. Aceasta este o trăsătură specifică artiștilor și tipologiilor creative.
- Sunt foarte multe figuri nobiliare care sunt stângaci. Prințul William, dar și fiul lui, Prințul George, sunt amândoi stângaci. La fel ca multe alte rude precum Regina Victoria, Regele George VI, sau Regina Mamă.
- Din nou se confirmă compania selectă: sunt cel puțin opt președinți americani care au fost stângaci: James A. Garfield, Herbert Hoover, Harry S. Truman, Gerald Ford, Ronald Reagan, Georghe Bush Sr., Bill Clinton și Barack Obama.
Mai multe articole despre:
prinţul William
prinţul george
stângaci
emisfera dreaptă a creierului
președinți americani