Lucruri mai puțin știute despre Regina Elisabeta a II-a: gărzile de corp, mărturisiri fabuloase
Regina Elisabeta a fost o femeie cu umor. Dovadă stau poveștile gărzilor de corp, care spun prin ce peripeții a trecut regina de-a lungul vieții sale. Unul dintre momentele amuzante a fost întâlnirea majestății sale cu doi americani, care nu au recunoscut-o. Un alt moment are legătură cu vizita lui Nicolae Ceaușescu în Regatul Unit.
Ca gardă de corp, Richard Griffin a avut grijă de Regina Elisabeta a II a în ultimele decenii de viață. Acesta a povestit un moment amuzant cu doi turiști americani care nu și-au dat seama că vorbesc cu regina.
„La un moment dat, turiștii au întrebat-o pe Majestataea Sa: „Unde locuiți?". Ea a spus că locuiește în Londra, dar că are o casă de vacanță de partea cealaltă a dealului și apoi au întrebat-o cât de des vine aici. Le-a spus că vine aici de când era mică, de peste 80 de ani și apoi au întrebat-o: „Dacă veniți aici de peste 80 de ani, înseamnă că ați întâlnit-o pe Regină?”. Ea a spus rapid că nu, dar că Dick o întâlnește în mod frecvent. Individul a venit, și-a pus mâna pe umărul meu și înainte să văd ce se petrece, și-a scos camera, i-a dat-o Reginei și i-a spus să ne facă o poză”, a povestit Richard Griffin - garda de corp a Reginei Elisabeta.
Nu este singura poveste cu umor despre Regina Elisabeta a II-a. Suverana a fost nevoită să facă un gest extrem pentru a evita o întâlnire neprevăzută cu Nicolae Ceaușescu, în timpul vizitei dictatorului român la Palatul Buckingham, în 1978. Jurnalistul britanic Robert Hardman spune că regina ar fi ieșit la plimbare cu câinii în grădinile Palatului, moment în care i-a zărit pe soții Ceaușescu. Ca să evite întâlnirea, regina s-ar fi ascuns într-un tufiș.
Deși a călătorit în sute de țări, Majestatea sa Elisabeta a II a nu avea pașaport. Nici permis de conducere, deși se știa că mai conducea mașina din când în când pe proprietățile sale.
Regina Elisabeta s-a năsut pe 21 aprilie 1926. Cu toate acestea, ea a avut parte și de a doua aniversare. Și asta pentru că britanicii o sărbătoreau în iunie, la parada de naștere a Suveranei.
Un alt lucrur neștiut despre regină este că a condus un camion în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și că și-a plătit rochia de mireasă cu niște cupoane pentru mâncare.
În 1976, regina Elisabeta a trimis primul e-mail, în timp ce participa la o demonstrație de tehnologie de rețea la o unitate de cercetare din Malvern, Anglia. Mesajul a fost transmis prin intermediul ARPANET, precursorul internetului modern. Este considerată primul șef de stat care a folosit poșta electronică.