MENIU

Lucrările la metrou au scos la suprafață "fauna" subterană: Drumul Taberei, un rai pentru şobolani

<p>Lucrările la metrou au scos la suprafață "fauna" subterană: Drumul Taberei, un rai pentru şobolani</p>

Gropi în asfalt, semafoare defecte și lucrări făcute de mântuială. Cam așa arată Bucureștiul în ziua de astăzi. Și, ca tabloul unui oraș ce se vrea a fi o capitală europeană să fie unul complet, mai adăugăm și șobolanii.

Lider la acest capitol este cartierul Drumul Taberei din sectorul 6, potrivit specialiștilor. Colcăie șobolanii în tot Bucureștiul, dar cei mai mulți se găsesc în Sectorul 6. Nu oriunde, ci în Drumul Taberei, acolo unde se lucrează la noua magistrală M5 de metrou. Caz confirmat și de angajații 3D România, firma care se ocupă cu deratizarea și dezinsecția în tot orașul.

„Deși ne-am fi așteptat ca în Sectorul 5 să găsim cei mai mulți șobolani pentru că acolo e mizeria cea mai mare, o să rămâneți surprinși! Nu este așa! Drumul Taberei este lider la acest capitol. Dar nu gunoaiele sunt cauza, ci lucrările de la metrou. Săpăturile i-au speriat și i-au scos din galerii. Iar acum caută să își găsească un loc unde să se adăpostească“, a declarat Dan Andriescu care vânează șobolani de peste 20 de ani și a prins mii de astfel de rozătoare, scrie EVZ.

Tot potrivit acestuia, dacă dimineața sau la prânz vedem câte unul-doi, în galerii stau ascunși alți 10, deci numărul lor este mai mare decât ne-am imagina. Numai într-un singur an dintr-o pereche de șobolani și descendenții acesteia pot ieși 900 de urmași.

Mai în glumă, mai în serios, orașul este plin de astfel de rozătoare. Mai mulți oameni din zona Valea Ialomiței s-au văitat din cauza faptului că acești dăunători au ajuns și în case și le-au ros cablurile.

Deși cunoaște foarte bine problemele din Drumul Taberei, biologul firmei de deratizare, Constantin Răduțu, a explicat că aceste rozătoare migrează de la galeria de metrou către casele oamenilor.

Acesta a mai spus că pentru rezolvarea acestei situații este necesară intensificarea tratamentelor de deratizare în blocurile aflate în apropierea șantierului de la viitoarea magistrală de metrou.

O altă ascunzătoare, potrivit biologului, este poliesterul. Șobolanii de ascund în scârțîietoarea montată la anveloparea blocurilor.

Mai multe articole despre:
Drumul Taberei şobolani deratizare lucrări metro