MENIU

Lucian Mândruță, despre cea de-a doua confruntare Ponta-Iohannis: Avem în față lenea noastră

Lucian Mândruță îi critică, într-o postare pe blogul său, pe cei doi candidați la Președinție, Victor Ponta și Klaus Iohannis, despre care afirmă că ”sunt acolo pentru că între 50 si 100.000 de români, de cat ar avea nevoie un partid cu structuri naționale, n-au avut chef, timp sau îndemânare să se apuce de politică” și pentru că, totodată, ”în spatele lor există partide, cu șefi, cu proceduri, cu recompense și cu metode de scoatere a votului din piatra seacă”. 

”Avem în față lenea noastră. Aștia doi sunt acolo pentru că între 50 si 100.000 de români, de cât ar avea nevoie un partid cu structuri naționale, n-au avut chef, timp sau îndemânare să se apuce de politică. Cei doi sunt acolo pentru că energia cu care oamenii au susținut-o pe Monica Macovei și ideea independenței nu ține mai mult de trei săptămâni și nu include deplasări în afara localității. Suntem în fata celor doi pentru că, în spatele lor, există partide, cu șefi, cu proceduri, cu recompense și cu metode de scoatere a votului din piatra seacă. În spatele nostru, e doar un ficus, automatul de cafea și-o singurătate cosmică, tratată cu pilulele “like” și “share” prescrise de Dr. Facebook. Suntem aici pentru că, pânpă la urmă, politica (murdară sau curată) se face cu un plan și cu muncă,  iar noi, societatea civilă, avem deja job”, scrie Lucian Mândruță.

În ceea ce privește cea de-a doua confruntare televizată dintre cei doi candidați, Lucian Mîndruță afirmă că ”ce-am vazut, ieri, dominând discursul, din păcate, este mesajul fundamental al campaniei Ponta: nu există nevinovați” și afirmă că "PDL, PNL, PSD sunt găști de actuali sau viitori infractori".

” Alegerea o vom face cu argumentele tipice pușcăriei. Unul are tatuată o cruce pe biceps și pare băiat cu vorbe-n gură. Te uiți la ei și te intrebi: cum am ajuns să ne punem în aștia mai multe speranțe, decât pot duce? Simplu: pentru că suntem indolenți și dăm altuia ce trebuie să facem chiar noi”, mai scrie Lucian Mândruță.

 

Mai multe pe LucianMindruta.com