MENIU

Lucian Duță, dezvăluiri-ȘOC despre Coldea și Maior și cardul de sănătate - Datele românilor, „CAPTURATE” de SRI

Lucian Duță, dezvăluiri-ȘOC despre Coldea și Maior și cardul de sănătate - Datele românilor, „CAPTURATE” de SRI

Fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Lucian Duță face dezvăluiri cutremurătoare despre modul în care capii statului paralel s-au implicat în sistemul prin care au fost „capturate” bazele de date ale românilor. Duță dezvăluie și cum s-au implicat Coldea și Maior în afacerea de 110 milioane de euro. 


„Mandatul meu ca presedinte al CNAS se poate defini prin doua realizari foarte importante: cardul de sanatate. Așa-numitul sistem Big Brother de la SRI, și care nu se putea face niciodata fara acest card de sanatate, mai precis fara bazele de date asociate acestui card de sanatate. Cum a intrat SRI in posesia bazelor de date? Foarte simplu! Le-au replicat ilegal. Cu alte cuvinte, prin diferiti oameni, fie insititutionali, fie prin actorii care au facut aceste proiecte, le-au replicat ilegal pe suport fix”, a susținut fostul șef CNAS Lucian Duță, într-un interviu acordat unei publicații online, potrivit Realitatea PLUS.

„Sistemul s-a facut sub pretextul ca este sistem public, s-a facut cu bani europeni, a fost prima minciuna spusa si de Guvernul Romaniei si de catre cei din SRI, si vorbesc despre niste persoane. 

Am avut întâlniri cu toatele numele grele din serviciile de informatii. M-am vazut cu dl Maior, cu dl Coldea, cu dl Voinescu, cu dl Cocoru.

Elementele decidente au fost dl Maior si dl Coldea.

Dovada - ca, la sfarsitul acestei povesti, dl Coldea mi-a multumit personal si mi-a spus ca SRI nu va uita niciodata serviciile pe care le-am adus”, a mai dezvăluit Lucian Duță, fost șef al Casei Naționale de Asigurări în Sănătate, într-un interviu citat de Realitatea PLUS.