MENIU

Lovitură pentru Trump. Primul actor musulman care a câștigat un premiu Oscar

Mahershala Ali

În prima ediție a Oscarurilor din timpul mandatului lui Donald Trump, un actor de credință musulmană devine primul actor musulman care câștigă prestigiosul trofeu.

Mahershala Ali a devenit primul actor musulman care câștigă un premiu Oscar pentru cel mai bun rol secundar în filmul "Moonlight", care a câștigat categoria "Cel mai bun film".

Actorul de 43 de ani Mahershala Ali se afla la prima nominalizare la Oscaruri din viața sa.

Donald Trump a fost ţinta ironiilor şi a criticilor la gala premiilor Oscar. Cel mai aspru cu preşedintele american a fost Jimmy Kimmel, gazda evenimentului de anul acesta. Comediantul l-a provocat în direct pe liderul Statelor Unite şi l-a întrebat pe Twitter dacă este treaz şi urmăreşte gala.

Prezentatorul galei Oscarurilor din acest an, Jimmy Kimmel, a început ceremonia cu un discurs cu aluzii politice clare și a profitat de moment pentru a obține aplauze în picioare pentru Meryl Streep, despre care Donald Trump a spus recent că este o actriță "supraevaluată".

"Această emisiune este privită în peste 225 de țări din lume care în prezent ne detestă", a spus prezentatorul, aluzie la politica antiimigrație a președintelui Donald Trump.

Mai multe articole despre:
Oscar oscaruri 2017 Mahershala Ali