MENIU

Lovitură de teatru în cazul omului străzii ajuns erou în atentatul din Manchester. Ce a putut face!

Chris Parker

O persoană fără adăpost, prezentată drept unul dintre 'eroi' pentru că a salvat mai multe victime ale atentatului de la Manchester, din 22 mai, a compărut miercuri în faţa justiţiei sub acuzaţia că a furat bunuri personale de la două dintre victime, transmite AFP.

Chris Parker, fără domiciliu fix de 33 de ani, a pledat nevinovat la două capete de acuzare în faţa unui tribunal din Manchester (nord-vestul Angliei) şi a fost plasat în arest preventiv până la viitoarea înfăţişare, pe 13 septembrie, a relatat Agerpres.

Parker este suspectat că a furat geanta de mână a unei femei care fusese rănită şi a cărei nepoată în vârstă de 14 ani a fost ucisă în atentatul sinucigaş soldat cu 22 morţi, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande desfăşurat pe 22 mai la Manchester Arena.

De asemenea, el este acuzat că i-a furat telefonul mobil unei adolescente.

Chris Parker, care se deplasa constant în zona Manchester Arena pentru a cerşi, a fost felicitat pentru reacţia sa imediat după atentat, când a venit în ajutorul mai multor victime.

Pentru susţinerea materială a acestui om al străzii a fost organizată o strângere de fonduri, ceea ce a dus la colectarea a peste 50.000 de lire sterline, sumă care nu i-a fost deocamdată dată lui Parker.

Închisă de la atacul din 22 mai, Manchester Arena şi-a anunţat redeschiderea pe 9 septembrie, când va găzdui un concert caritabil, fondurile obţinute din vânzarea de bilete urmând să ajute la construirea unui memorial pentru victime.

Mai multe articole despre:
atentat manchester Chris Parker