MENIU

Dezvăluiri din culise | Ce se pregătește la nivelul coaliției PSD - ALDE

Cererea DNA care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu resetează jocul politic la nivelul coaliției de guvernare. Şeful ALDE are nevoie de voturile senatorilor PSD pentru a nu se începe urmărirea penală pe numele său, a informat Realitatea TV.

O situaţie din care iese în avantaj nimeni altul decât Liviu Dragnea. Până de curând, şeful PSD era cel care depindea de ALDE să rămână la putere şi să-şi treacă proiectele de lege dorite.

Din punct de vedere politic, Liviu Dragnea este cel care are cel mai mult de câștigat de pe urma solicitării DNA de a începe urmărirea penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. În ultima perioada, ALDE i-a pus bețe în roate șefului PSD, cu toate proiectele pe care și le-a dorit. Potrivit unor surse, a refuzat sa susțină amnistia și grațierea, l-a susținut pe Tudorel Toader când nu era deloc frecventabil în PSD, legea offshore a fost amânată la solicitarea ALDE, la fel Fondul Suveran de dezvoltare și investiții.

Ruptura dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu Tariceanu era tot mai evidenta, chiar și în spațiul public. Șeful PSD s-a arătat inclusiv iritat de susținerea publica afișată de cei de la ALDE pentru Tudorel Toader, ministrul Justiției, portofoliu deținut de PSD, conform Realitatea TV.

PSD nu a putut sa respinga proiectul privind alegerea primarilor în doua tururi, pentru ca cei de la ALDE au votat alături de opoziție. După ce DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele lui Tăriceanu, acum șeful Senatului are nevoie de PSD.

Fără ca senatorii PSD sa fie de acord sa respinga solicitarea procurorilor, șeful ALDE nu are nicio șansă ca în Senat sa fie acordat un vot favorabil lui. Asta înseamnă că trebuie să negocieze cu Liviu Dragnea.

Plecarea lui Toader din guvern, respingerea proiectului privind alegerea primarilor în doua tururi, sunt doar doua din obiecțiile PSD, pe termen lung, a informat Realitatea TV.