MENIU

Limită la pompă, în Ungaria! Oamenii pot cumpăra cel mult 50 de litri de carburant pe zi la prețul plafonat

Benzinărie

Un lanț de benzinării din Ungaria a impus limita de alimentare la pompă. Vorbim despre un maximum de 50 de litri pe zi la prețul plafonat de Guvern. Măsura este valabilă începând din această dimineață și este însoțită de alte două precizări extrem de importante, care îi limitează, de asemenea, pe șoferii care vor să alimenteze.

Începând de vineri dimineață, benzinăriile Mol au introdus o limită la vânzările de carburanți de maxim 50 de litri pe zi la prețul plafonat.

În plus față de această măsură, lanțul de benzinării a decis ca motorina sau benzina cumpărată în canistre să fie plătită la prețul pieței, și nu la prețul subvenționat, potrivit index.hu, citat de G4Media.ro.

Lucrurile nu se opresc însă aici și asta deoarece tot începând de vineri, dacă cineva alimentează atât mașina, cât și o canistră, în ambele cazuri i se va percepe prețul pieței.

Aceste limitări nu se aplică pentru vehiculele înmatriculate în Ungaria cu o greutate brută cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone și mașinile agricole, care vor putea în continuare să cumpere combustibil la prețul oficial, fără nicio limită de volum.

Decizia lanțului de benzinării vine pe fondul informațiilor potrivit cărora Ungaria se așteaptă la penurii de combustibil în lunile iulie și august.