Cum afli ce caracter are cineva din e-mailurile pe care ţi le trimite
Teoria "limbajului corporal" se extinde şi la mediul virtual, astfel că sunt tot mai mulţi cei care ne înavţă cum să descifrăm semnalele ascunse pe care le conţine un text electronic trimis pe e-mail.
Oamenii îşi pot trăda anumite stări sau gânduri din limbajul gesturilor, însă şi comunicarea pe e-mail dezvăluie informaţii preţioase despre gândurile nespuse ale celorlalţi, spun specialiştii în comunicare.
1. Lipsa oricarei greseli de gramatică indică un om controlat şi tipicar. Cei care nu lasă nicio eroare în mesajele trimise şi le citesc de două-trei ori inainte sa dea "send" sunt de regulă persoane extrem de convenţionale, foarte atente la imaginea lor în ochii celorlalţi.
2. Uneori emoticoanele ascund agresivitate sau nesiguranţă. Unii folosesc semnul "smiley face" doar pentru a atenua o afirmaţie mai dură sau controversată. Este o formă de "agresivitate pasivă", în care celălalt nu se poate abţine să nu-ţi spună ceva de la obraz, dar nici nu vrea să te superi.
3. Mesajele prea expresive şi încărcate de semne arată o persoană care-şi doreşte să fie în centrul atenţiei. Cei care folosesc foarte multe semne de exclamaţie şi emoticoane sunt genul de persoane "dramatice", care au întotdeauna lucruri extraordinare de povestit.
4. Folosirea constantă a prescurtărilor poate sugera un caracter haotic sau egoist. Cei care folosesc foarte multe abrevieri şi lasă multe greşeli în text sunt de regulă foarte puţin interesaţi de perspectiva celuilalt. Unii sunt foarte grăbiţi şi îşi organizează foarte prost timpul, încât generează la rândul lor haos în agendele celorlalţi.
5. Mesajele scurte indică de multe ori aroganţă. Depinde bineînţeles de context şi de subiect, omul poate fi doar extrem de grăbit, însă tonul tăios indică mai întotdeauna o nemulţumire şi reproş la adresa celuilalt.