MENIU

Limbajul ascuns din SMS-uri. La ce trebuie să fii atent când le scrii sau le citeşti

Limbajul ascuns din mesajele text spune multe despre tine si despre interlocutor. Punctul folosit la finalul unei fraze e prea dur. Atentie si la numarul de emoticonuri si la timpul in care raspunzi unui mesaj!

Cand stai de vorba cu cineva pe chat sau prin SMS si iti raspunde cu o fraza scurta, pe care o termina cu punct, te simti iritata. Sau chiar ranita. Oricum, sentimentul cu care ramai la finalul unei astfel de conversatii este unul ciudat, de nemultumire si neliniste. Iar acum cercetatorii confirma ca aceasta senzatie este justificata.

Potrivit Telegraph.co.uk, cercetatorii au demonstrat ca punctul la finalul unui mesaj text trimis prin telefon sau o retea de socializare incheie conversatia intr-un mod dur. Psihologii de la Universitatea din Binghamton, din New York, au aflat ca 126 dintre subiectii testati percep mesajele text care se termina cu punct ca fiind nesincere sau false. Si asta pentru ca limbajul ascuns din mesajele text arata ca punctul este folosit, cel mai adesea, atunci cand cineva e suparat.

Emoticon. De cate feluri si cate la numar

Un alt studiu a aratat ca numarul de emoticonuri, de exemplu cu inimioare sau pupici, intr-un mesaj text e un fel de camp minat. Daca ii trimiti iubitului mai putine inimioare decat ti-a trimis el tie nu e de bine! Va avea impresia ca nu il indragesti destul. Cel putin daca nu e destul de matur. Pe de alta parte, prea multi pupici pot sa te faca sa pari disperata in ochii lui. Deci ar trebui sa fie egalitate de emoticonuri.

Ce mai arata limbajul ascuns din mesajele text? Ca persoanele mai in varsta nu folosesc abrevieri cum ar fi LOL. Deci daca flirtezi cu cineva pe chat fara sa il fi vazut vreodata, ai putea avea de aici un indiciu. O regula nescrisa este ca emoticonurile se folosesc la inceputul sau la finalul replicii. Reprezinta un fel de semne de punctuatie. Deci nu pune :O in mijlocul frazei!

Timpul in are raspunzi unui mesaj, un alt gen de limbaj ascuns

Cercetatorii de la Universitatea Glasgow sunt de parere ca un raspuns foarte rapid la un e-mail indica faptul ca cel care raspunde este prea stresat sau ca are o stima de sine redusa. Asa ca nu raspunde imediat! O sa pari mai relaxata, scrie andreearaicu.ro.

Mai multe articole despre:
sms cum scriu un sms emoticon sms