MENIU

Liderul unui clan mafiot, condamnat pentru furt și crimă în Rusia, decorat post-mortem de Putin „pentru curajul” din Ucraina - situație HALUCINANTĂ

Decorație/ Twitter

Ivan Neparatov, liderul unui clan mafiot, care a fost condamnat la nu mai puțin de 25 de ani de închisoare după ce a ucis mai mulți oameni, a fost cooptat de gruparea Wagner și trimis să lupte în Ucraina, iar acum este medaliat post-mortem de președintele rus Vladimir Putin pentru curaj, după ce a murit în Bakhmut.

Neparatov și opt membri ai grupului său de crimă organizată au fost condamnați în 2013 în Serghiev Posad din Rusia. Potrivit procuraturii, în august 2009, acesta și complicii săi au atacat un cetățean ucrainean și i-au furat 176.000 de ruble (aproximativ 3.900 de euro la valoarea din 2009), relatează HotNews.ro, care citează The Insider.

În același an, membrii bandei sale au comis un jaf armat în satul Svatkovo și au bătut un bărbat și o femeie care locuiau în casa pe care i-au jefuit.

În martie 2010, Neparatov și-a ucis un cunoscut pentru că a refuzat să-i conducă pe membrii bandei sale la locul unui alt jaf. Victima a fost răpită, bătută și înjunghiată de 88 de ori cu un cuțit, au precizat anchetatorii.

Lucrurile nu se opresc, însă, aici. O femeie de afaceri a fost, de asemenea, ucisă de bandă într-un atac planificat. În plus, Neparatov a ucis trei persoane care îi datorau bani: în toate cele trei cazuri, suma nu a depășit 10.000 de ruble (aproximativ 250 de euro la valoarea din 2010).

În iulie 2013, el și membrii grupului său de crimă organizată au fost găsiți vinovați de cinci crime, trei jafuri, extorcare, fraudă, deținere ilegală de arme și alte infracțiuni. Dintre toți, Neparatov a primit cea mai lungă pedeapsă - 25 de ani de închisoare, dintre care a executat doar 12. După aceea  a fost cooptat să lupte în Ucraina, într-o uniformă militară, unde și-ar fi găsit sfârșitul. 

Culmea este că is-a acordat postum o medalie pentru curaj semnată de Vladimir Putin, precum și o medalie „Pentru sânge și curaj” de la conducerea așa-numitei „LDNR”.

The Insider are certificatul și certificatul de deces al lui Ivan Neparatov, născut în 1988.

Conform documentelor, Neparatov a murit pe 5 august în orașul Bakhmut, regiunea Donețk. Cauza morții a fost o rană la cap produsă de șrapnel.

Mai multe articole despre:
lider clan mafiot rusia post-mortem putin