MENIU

Liderii Coaliției decid la această oră soarta alegerilor. Ce divergențe sunt între PSD și PNL?

Liderii celor două partide ar putea candida la președinție

Ședință crucială în Coaliție. Liderii decid data la care vor avea loc cele mai importante alegeri din țara noastră, alegerile prezidențiale. Încă există neînțelegeri legat de luna alegerilor și inclusiv despre candidați! 

Liberalii vor ca alegerile să aibă loc în decembrie, în timp ce social-democraţii în septembrie. Dedi ședinţa ar fi urmat să se desfășoare la Vila Lac, în cele din urmă locul întâlnirii a fost mutat la Palatul Victoria, transmite Realitatea Plus.

Varianta unei candidaturi comune PSD-PNL la alegerile prezidenţiale pare să nu mai fie de actualitate pentru niciunul dintre partide. Liberalii au transmis, neoficial, că singura variantă ca la alegerile prezidenţiale să se meargă cu un caniddat comun este susţinerea de către social-democraţi a lui Nicolae Ciucă. 

În privinţa datei alegerilor prezidenţiale, PSD insistă ca acestea să aibă loc în luna septembrie, aşa cum s-a stabilit iniţial în coaliţia de guvernare. Liberalii doresc ca acestea să aibă loc în noiembrie sau decembrie, pe motiv că o nouă comasare, în septembrie, ar încurca activitatea din şcoli, iar campania electorală din august ar da peste cap concediile.