MENIU

Liceu din Arad, amendat cu 5.000 de lei întrucât nu toţi angajaţii erau înregistraţi la ITM

Liceu din Arad, amendat cu 5.000 de lei întrucât nu toţi angajaţii erau înregistraţi la ITM

Un liceu din judeţul Arad a fost amendat cu 5.000 de lei de către inspectorii de muncă, întrucât, în urma unor verificări, aceştia au descoperit că zece cadre didactice care lucrau în unitatea şcolară nu erau înregistrate la ITM

Surse din Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad au declarat, joi, că în urma unor verificări făcute la Grupul Şcolar Pâncota s-a descoperit că zece angajaţi, toţi profesori, nu figurau în Registrul general de evidenţă a salariaţilor.

Potrivit surselor citate, unitatea şcolară a fost amendată cu 5.000 de lei. Inspectorul şcolar general al judeţului Arad, Claudius Mladin, a declarat, că la liceul din Pâncota secretara este în concediu de câteva luni, astfel că unele înregistrări prevăzute de reglementările legale nu au fost făcute la timp.

"Am făcut verificări la Pâncota înainte de a ajunge acolo ITM şi am cerut să se facă toate formalităţile necesare, dar acolo există o situaţie mai specială, pentru că secretara este în concediu de câteva luni, cred că dinainte de începerea noului an şcolar", a declarat Mladin.

Directorul liceului, Zorel Sârb, a spus că ocupă această funcţie de la 1 septembrie 2013, iar înregistrările ar fi trebuit făcute de către fostul director, respectiv până la 31 august, înainte de începerea noului an şcolar.
"Consider că nu am nicio vină în acest caz", a spus Sârb, care a precizat că a plătit amenda în 48 de ore, respectiv jumătate din sumă, folosind bani din bugetul unităţii şcolare.

Mai multe articole despre:
liceu liceu arad amendat de ITM