MENIU

Lenovo a preluat divizia de telefoane Motorola de la Google pentru 2,91 miliarde dolari

<p>Lenovo K800</p>

Lenovo a finalizat preluarea diviziei de telefoane mobile Motorola de la gigantul american Google pentru 2,91 miliarde de dolari, tranzacţie prin care cel mai mare producător de calculatoare la nivel mondial continuă să se extindă pe piaţa smartphone-urilor, potrivit Mediafax.

Motorola urmează să fie integrată ca subsidiară a Lenovo şi îşi va păstra în continuare sediul la Chicago, relatează The Wall Street Journal.

Google va păstra portofoliul de patente al Motorola în urma tranzacţiei, în timp ce Lenovo a primit licenţă de folosire a acestora. Acest fapt permite Google să protejeze producătorii de telefoane care folosesc sistemul de operare Android, în procesele legate de drepturile de proprietate intelectuală. Android este instalat pe majoritatea smartphone-urilor la nivel global.

În Statele Unite, Lenovo intenţionează să vândă în continuare telefoane sub marca Motorola.

Motorola s-a dovedit a fi o divizie neprofitabilă pentru Google de la preluarea sa, în 2012, pentru 12,5 miliarde de dolari. Cota Google pe piaţa smartphone-urilor a scăzut de la 2,3% în 2012 la circa 1% în 2013, potrivit companiei de analiză a pieţei IDC.

Yang Yuanqing, directorul general executiv Lenovo, a declarat de mai multe ori în acest an că estimează că va transforma Motorola într-o unitate profitabilă în mai puţin de un an şi jumătate de la încheierea procesului de preluare.