MENIU

Ce jocuri oculte face Coldea pentru restaurația "statului paralel". Scenariu incredibil

Rețeaua lui Coldea

Jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit recent la Realitatea TV că fostul director operativ al SRI Florian Coldea și-a înființat o firmă de consultanţă și se află într-un "turneu de promovare", în căutare de clienți.

Fostul prim adjunct al SRI, generalul Florian Coldea, face exact ceea ce ştie cel mai bine: muncă asiduă în culisele neştiute ale luptei pentru preluarea puterii în România. Regele de pe tabla unuia dintre eroii serialului „Noi suntem Statul!" este Dacian Cioloş, fost premier, actualmente cu pofte mari legate de fotoliul de la Cotroceni.

Jurnalistul Dan Andronic scria recent că "Florian Coldea nu o duce deloc rău acum, și-a înființat o firmă de consultanţă, este într-un turneu de promovare, caută clienți. Este sprijinit de omul de afaceri Bogdan Buzăianu care, până nu demult, avea probleme penale. Nu s-a mai auzit nimic despre dosarele lui Buzăianu, în schimb au fost văzuți împreună la Crans Montana. Ciudat, pentru că Florian Coldea era destul de tăcut, nu era expansiv și asta îi dădea un aer misterios".

Dan Andronic, dezvăluiri despre Coldea: "A creat un lanț de control pe care îl continuă și acum"

Mai mult decât atât, publicația Adevărul informa în 2011: "Bogdan Nicolae Buzăianu, prin intermediul mai multor firme de furnizare de energie controlate în mod direct sau indirect, a contractat în perioada 2001-2004 aproximativ 60 la sută din energia produsă de Hidroelectrica. Contractele au fost încheiate ferm şi pe o perioadă de 10 ani. Principalele firme controlate de Buzăianu care au încheiat contracte preferenţiale cu Hidroelectrica sunt Alpiq Romenergie, Alpiq Romindustries, Energy Holding, Ehol, Atel Energy şi Energy Financing team.

Recent, România a câştigat la tribunalul arbitral internaţional de la Washington procesul cu Alpiq AG Elveţia, cu o miză de circa 450 de milioane de dolari. Alpiq AG a deschis în anul 2014, după o serie de procese pierdute împotriva Hidroelectrica, procedura de arbitraj internaţional, compania considerând că România a încălcat drepturile sale garantate prin tratatul bilateral de investiţii dintre România şi Elveţia (BIT, 1993) şi tratatul privind Carta Energiei. Patronul firmei elvețiene este Bogdan Buzăianu.

În plus, fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a scris pe Facebook că fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, și Bogdan Buzăianu au fost recent în Elveția, unde ar fi încercat să îi facă lobby lui Dacian Cioloș pentru a ajunge președinte în 2019."

Mai multe articole despre:
Dacian Cioloş Bogdan Buzaianu florian coldea