MENIU

Lecţiile lui Casanova despre dragoste şi sex: tehnici de seducţie care funcţionează perfect şi azi

Lecţiile lui Casanova despre dragoste şi sex: tehnici de seducţie care funcţionează perfect şi astăzi

Giacomo Casanova, cel mai mare seducător al tuturor timpurilor, ar fi făcut dragoste cu 132 de femei în timpul celor 73 de ani de viaţă. Nu-l interesa numărul relaţiilor amoroase, ci „vânătoarea“ în sine şi modul în care femeile puteau fi convinse să-i cedeze. La aproape 300 de ani de la moartea aventurierului italian, tehnicile sale de seducţie sunt mai actuale ca niciodată, în opinia unui psiholog.

Psihologul Daniel Goleman explică, pentru publicaţia britanică „Express“, că printre secretele cuceritorului italian se numărau abilitatea de a socializa şi de a se face plăcut, inteligenţa şi intuiţia extraordinară de care dădea dovadă, dar şi modul gradat în care ştia să construiască relaţia cu o femeie până când accepta să facă dragoste cu el. Psihologul este de părere că aceste calităţi conturează portretul cuceritorului prin excelenţă, şi nu imaginea de „băiat rău“, care avem astăzi impresia că îl face atrăgător pe un bărbat în ochii femeilor.

Iată care sunt secretele cuceritorului Casanova:

Învaţă să spui „poveşti“

Casanova era un orator desăvârşit, plin de savoare, cu o cultură vastă. Reuşea să captiveze o femeie prin felul în care vorbea despre cele mai banale lucruri, până în momentul în care aceasta era complet absorbită de cuvintele sale. Bărbatul care ştie să vorbească astfel încât să câştige încrederea şi admiraţia unei femei, va reuşi mult mai repede stabilească o relaţie intimă cu ea.

Trăieşte clipa

Să alergi după femei nu trebuie să devină un scop în viaţă. Femeile sunt atrase de bărbaţii care duc o viaţă interesantă, plină de provocări, de firile amuzante, relaxate, care inspiră siguranţă de sine. Astfel, femeile vor face automat diferenţa între un astfel de bărbat şi restul, iar modul său de a trăi va deveni o „armă“ de seducţie în sine.

Tratează fiecare femeie ca şi cum ar fi unica

Femeile adoră ideea de romantism şi le place să se simtă unice. Bărbaţii care înţeleg asta şi nu tratează toate femeile la fel, care încearcă să descopere ce le face fericite, ce pasiuni şi aspiraţii au, le va câştiga inima cu siguranţă, scrie adevarul.ro. Casanova era extrem de atent la emoţiile femeilor. Înţelegea, de asemenea, că balanţa se înclină mai mult atunci când îi arăţi că îţi pasă de ea şi că eşti atent la dorinţele sale.