MENIU

Klaus Iohannis, mesaj la Sărbătoarea de Pesah: Să reflectăm la semnificația parcursului poporului evreu spre libertate

Klaus Iohannis, președintele României

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 15 aprilie 2022, un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah, în care felicită conducerea şi membrii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, împreună cu urări de sănătate, pace şi prosperitate.

„Cu prilejul Sărbătorii de Pesah, doresc să adresez felicitări conducerii și tuturor membrilor Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic, însoțite de urări de sănătate, pace şi prosperitate.

Sărbătoarea de Pesah ne invită, an de an, să reflectăm la semnificația parcursului poporului evreu spre libertate, prin credință şi biruirea unor încercări dificile.

Pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina ne îndeamnă să dăm proba solidarității, exemplul grijii şi iubirii pentru aproapele nostru. În acest context dificil, transmit aprecierea mea pentru felul în care întreaga Comunitate Evreiască s-a alăturat, cu generozitate şi responsabilitate civică, efortului național de ajutorare a vecinilor noștri aflați în suferință.

Fie ca Pesah să vă întărească în credință şi să ne apropie de triumful păcii.

Hag Pesah Sameah!”, se arată în Mesajul transmis de Klaus Iohannis cu prilejul Sărbătorii de Pesah, potrivit Administrației Prezidențiale.