MENIU

Klaus Iohannis, îngrijorat că sunt prea multe clădiri neautorizate: „Peste 40% din școli sunt în zone cu risc seismic ridicat”

Președintele României - Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat de faptul că sunt prea multe clădiri neautorizate sau neverificate, în România. Acesta a declarat, marți, după o întâlnire cu reprezentanți din învățământ, că peste 40% din școli sunt în zone cu risc seismic ridicat. 

„Astăzi am avut o întâlnire mai specială de lucru privind școli sigure și sănătoase în România. Au participat premierul și mai mulți membri ai guvernului. Discuțiile au vizat autorizațiile sanitare, de securitate la incendiu, vulnerabilitățile seismice, consolidarea fondului construit. Adevărul trist e că avem încă prea multe clădiri neautorizate sau neverificate în ultimul deceniu. Peste 40% din școli sunt în zone cu risc seismic ridicat.

Eu și premierul ne dorim să găsim soluții, să facem pașii spre școlile sigure și sănătoase pe care ni le dorim. Am agreat ca prin alocările viitoare zona de infrastructură educațională să fie transformată într-o reală prioritate. În PNRR vor fi prevăzute fondurile necesare pentru demararea unor investiții majore în școli. Este absolută nevoie de revizuirea reglementărilor privind construirea, amenajarea și modernizarea școlilor. Ne-am uitat pe lista de normative, majoritatea sunt mai vechi de 10 ani. Lucrurile sunt deseori prea birocratizate, de aceea ne-am propus să simplificăm, să debirocratizăm întregul proces”, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis scoli risc seismic