MENIU

Klaus Iohannis, despre intervenția unor forțe în competiția dintre Orban și Cîțu: „Declarații pe seama ascuțirii luptei de tip campanie electorală”

Președintele României - Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis spune că nu are informații despre posibile intervenții externe în campania din PNL. Iohannis a catalogat drept ,,explicații senzaționale,, acuzațiile lui Ludovic Orban privind lupta pentru șefia PNL. Orban a spus, la alegerile pentru filiala PNL Vrancea că se folosesc „instrumente nedemocratice” în partid și sunt că sunt persoane care CITEZ „arată pisica” și „umblă la schelete din dulap”. 

Președintele Klaus Iohannis spune că nu are semnale referitoare la intervenția unor forțe din afara partidului în competiția dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu.

„Eu nu am astfel de semnale. Pot să vă spun că pun astfel de declarații pe seama ascuțirii luptei de tip campanie electorală. Vă dați seama că dacă aveam semnale că se întâmplă așa ceva aș fi intervenit demult. Nu, lupta este o luptă internă pentru voturi în PNL. O competiție politică întotdeauna îi face pe cei implicați să caute explicații senzaționale. Cam așa putem să explicăm. Mai mult nu e”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferință de presă, la Giurgiu.

Acesta este de părere că în PNL este un fel de campanie electorală.

„Cum se desfășoară campania în partid este treaba partidului și chiar dacă aș avea o opinie nu aș spune-o public, însă ca să privim fenomenul extern, în momentul în care apar mai mulți competitori, apare competiția de tip campanie electorală. Însă nu s-au depus moțiunile, vom vedea atunci.

Este treaba partidului cum își organizează congresul și cum votează, ar fi bine ca această competiție să nu facă valuri. sunt în competiție președintele Camerei Deputaților și actualul prim-ministru, nu poate rămâne cu ușile închise. Este o competiție în parametri normali”, a mai spus președintele.