MENIU

Klaus Iohannis, despre intensificarea VALULUI 4: „Pandemia nu s-a încheiat. Cea mai sigură cale rămâne vaccinarea”

Președintele României - Klaus Iohannis

Klaus Iohanns - președintele României a afirmat, miercuri, că România trebuie să fie pregătită pentru a face față valului 4.

„Acum 18 luni, nimeni nu era pregătit pentru teribila perioadă care a urmat. Deși sunteți în prima linie, dumneavoastră v-ați făcut datoria cu profesionalism, dăruire și dragoste față de oameni. Ați reprezentat avanpostul, fiind primii în contact cu pacienții de COVID. Dumneavoastră meritați respectul nostru. Mulți și-au pierdut viața și lor le omagiem amintirea. Acest virus a făcut și continuă să facă victime. Trebuie să fim realiști, pandemia nu s-a încheiat", a spus Klaus Iohannis.

„Vedem în multe țări o intensificare, așa-numitul val patru. Și România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face față. Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea și îi îndemn pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate. Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare.

O criză este un test de unitate. Lupta împotriva acestui virus agresiv ne-a pus și în fața unei alte lupte, cea cu dezinformarea, cu stigmatizarea, din păcate, inclusiv a personalului medical. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false este tocmai acela de a slăbi solidaritatea națiunii noastre. Să nu le permitem să facă așa ceva!”, a spus Klaus Iohannis, miercuri, la ceremonia de decorare a medicilor și asistenților cu ocazia Zilei Ambulanței.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis pandemie vaccinare medici