MENIU

CTP, atac violent! L-a mitraliat pe Iohannis: "Are grave probleme de logică"

Klaus Iohannis a fost pus la zid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, după afirmațiile făcute de președintele României la Bruxelles.

Klaus Iohannis a oferit astăzi, la Bruxelles, primele declarații oficiale, după decizia revocării din funcția de procuror-șef a Laurei Codruța Kovesi. Citește aici ce a spus șeful statului!

Revocarea lui Kovesi a fost anunțată luni, 9 iulie, dar nu de președintele Klaus Iohannis în persoană, ci de purtătorul de cuvânt al președinției, Mădălina Dobrovolschi.

"Domnul președinte are din ce în ce mai des grave probleme de logică, înainte de a discuta de caracter și de morală. De ce nu a spus aceste lucruri, pe care le-a exprimat la Bruxelles, la București prin viu grai, în ziua în care a semnat decretul?”, a spus Cristian Tudor Popescu, conform digi24.ro.

Întrebat ce s-ar fi schimbat dacă Iohannis făcea aceste declarații în urmă cu două zile, când a semnat decretul, jurnalistul a răspuns că "ar fi schimbat mult".

Citește și: Dan Voiculescu s-a dezlănțuit la adresa lui Kovesi

"Asigură domnul. Iohannis că va continua lupta anticorupție, că va sprijini lupta anticorupție. Astea sunt vorbe de înălțat zmeul. Ce să facă? Când tocmai le-a demonstrat procurorilor că nu a putut să se opună până la capăt unei cereri cât se poate de nedrepte în legătură cu unul dintre ei. Și că cel care îi pune și îi scoate pe magistrați este domnul Tudorel Toader, nu președintele. Asta a comunicat magistraților domnul președinte în marele său sprijin pentru lupta anticorupție", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Laura Codruța Kovesi a fost revocată luni, 9 iulie, din funcția de procuror-șef al DNA, prin decretul semnat de președintele Klaus Iohannis.

Laura Codruța Kovesi a rostit, tot luni, 9 iulie, un discurs de 6 minute, la finalul căruia a fost aplaudată de zeci de procurori adunați pe scara interioară de la sediul DNA. CITEȘTE AICI ce a spus Kovesi!

5 ani a stat Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA, începând din mai 2013. Mandatul ei urma să se termine în 2019.

Citește și: Răspunsul cititorilor realitatea.net la întrebarea "A procedat bine Iohannis revocând-o pe Kovesi?"

 

.