MENIU

Jurnaliştii de la National Geographic contestă desfiinţarea biroului de turism Maramureş

Jurnaliştii de la National Geograhic condamnă desfiinţarea unuia dintre cele mai bine văzute birouri de turism din ţară, MaramuresInfoTurism, care a fost decisă de aleşii judeţeni, în cadrul unei şedinţe care a avut loc la finele lunii august.  

Andrew Eames (scriitor și jurnalist de călătorie, câștigător al premiului pentru cel mai bun articol de călătorie oferit în 2010 de către British Guild of Travel Writers pentru un material despre Maramureș publicat în Revista Lonely Planet), Pancras Dijk (senior editor al revistei National Geographic Olanda/Belgia, care a primit în 2009 pentru un material despre Maramureș, premiul pentru cel mai bun articol al anului), Richard Waters (scriitor de călătorie, colaborator al ghidului Lonely Planet) sau Răzvan Marc (directorul Biroului de Turism al României la Londra) sunt doar o parte din oamenii care condamnă ferm desfiinţarea acestui birou, care a adus cinste Maramureşului, precizează Vocea Transilvaniei.

 “Biroul de turism din Baia Mare s-a dovedit a-mi fi de mare ajutor atunci când am scris articole despre Maramureș pentru presa internațională și cea britanică (revista Lonely Planet și ziarul Daily Telegraph). Biroul a avut genul de contacte și de cunoștințe care sunt de neprețuit pentru un jurnalist aflat în vizita de documentare. Fără acestea nu aș fi știut de unde să încep și până la urmă, poate că nu aș mai fi scris despre regiune deloc", a declarat Andrew Eames.

Nu în ultimul rând, cântăreaţa şi compozitoarea Paula Seling s-a declarat şocată de decizia luată de Consiliul Judeţean Maramureş, precizând că a colaborat foarte bine cu Biroul Maramureş InfoTurism şi că şi-ar dori să audă o explicaţie pentru hotărârea luată. 

“Sunt șocată! Posibil ca realizările voastre minunate să fi deranjat invidioşii, altfel nu îmi explic de ce să desființezi un lucru bun. Am avut plăcerea să lucrez cu Biroul Maramureş InfoTurism, mai precis cu Rada Pavel si m-am bucurat că există oameni atât de buni profesioniști, dedicați, dornici să facă lucruri bune pentru Maramureşul meu drag. Avem şi o explicație a acestei decizii? Tare aş vrea să o aud…”.

 

Mai multe pe Vocea Transilvaniei.