MENIU

Jandarmeria, acuzată că folosește agitatori la adunările publice - Reacția instituției

Jandarmeria, acuzată că folosește agitatori la adunările publice

Jandarmeria dezminte informațiile potrivit cărora că ar folosi agitatori la adunările publice și reiterează că nu a folosit și nu va folosi niciodată astfel de persoane sau strategii. Reacția vine după ce liderul AUR - George Simion a explicat tematica mitingului de marţi din Capitală şi a cerut Jandarmeriei Române să nu introducă presupuşi „agitatori" în mulţimea de manifestanţi.

„Discutăm despre o adunare publică nedeclarată. Dezmințim categoric orice fel de informații cu privire la implicarea Jandarmeriei în protest, noi acționăm exclusiv pe baza legală. Avem un dispozitiv de jandarmi capabil să se suplimenteze dacă este cazul, discutăm de ordinul zecilor de jandarmi prezenți. Ne așteptăm ca oamenii să înțeleagă că trebuie să colaboreze cu jandarmii, să ne spună ori de câte ori sunt încălcări ale legii, să asigure buna desfășurare a adunării. Nu au fost înregistrate incidente până la această oră. Nu aș vrea să discutăm nici despre sancțiuni până acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi București - Alexandru Iacob la Realitatea PLUS.

Jandameria a dezmințit oficial implicarea instituției în protestul anti-restricții.

„În legătură cu declarațiile apărute în spațiul public, prin care se încearcă inducerea ideii că „jandarmeria folosește agitatori” la adunările publice, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Jandarmeria dezminte aceste informații și reiterează că nu a folosit și nu va folosi niciodată astfel de persoane sau strategii.

Instituția noastră își stabilește modul de acțiune exclusiv pe baza atribuțiilor legale și a situației operative.

Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria Capitalei este obligată să asigure măsurile de ordine și siguranță la adunarea publică din data de 21 decembrie a.c., din zona Parcului Izvor, chiar dacă aceasta este organizată fără respectarea condițiilor impuse de prevederile Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare. 

Recomandăm persoanelor  care  vor  alege  să  participe  la această  adunare  publică, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

E protest susținut de AUR în Capitală.

„Noi AUR de fiecare dată când am participat la proteste ne-am asigurat ca ele sunt pașnice și democratice și asigur pe toți care vin că la fel se va întâmpla cu protestul de la ora 9.00. Singura forma în care pot apărea violențe e doar dacă Jandarmeria introduce acei celebri agitatori. Pentru că știm și noi... avem detalii... și sfătuim jandarmeria să fie cuminte.

E un protest organizat de oameni liberi. Domnul Voiculeț va veni sa cânte din nai Deșteaptă-te române. Mi se pare că acest certificat verde nu ajută cu nimic. Și avem și Constituția României care statuează dreptul la muncă. Acum orice lege care suspendă dreptul la muncă este practic neconstituțională. Trebuie să respectăm această Constituție până când o vor modifica.

Deputații PSD și PNL nu ar vrea în marea lor majoritate să voteze acest certificat verde", a explicat Simion.

Protest în fața Palatului Parlamentului pentru certificatul Covid. Liderii AUR scot românii în stradă

Mai multe articole despre:
jandarmeria agitatori reactie