MENIU

Ionel Valentin Vlad a vorbit despre strategia de țară a Academiei Române pentru următorii 20 de ani

”Mulţi vorbesc de un proiect de ţară doar în campanie, apoi uită promisiunile”, au fost cuvintele academicianului român, Ionel Valentin Vlad. Invitat la emisiunea ,,Realitatea Românească", acesta a vorbit despre strategia de ţară pe care Academia a pregătit-o pentru următorii douăzeci de ani.

Academicianul a vorbit la Realitatea TV și despre problema resurselor de care dispune România, despre care spune că sunt prost gestionate.

”A fost astăzi la Senat o discuție, se numea ”Europa încotro?”. Acolo se punea problema resurselor. Acest capitol are un subtitlu. Ce putem să exploatăm și ce lăsăm copiiilor noștri. Exploatăm pe mână de ieftină scumpă și pe bani punți”, a declarat academicianul.

În ceea ce priveşte trecerea ţării noastre la moneda euro, academicianul a fost destul de sceptic.

”Când trecem la euro? Este esențial. La început această problemă era dezbătută: ”în doi ani de zile adoptăm”, astăzi sunt mult mai sceptici. Răspunsul este când vom ajunge cu produsul intern brut pe cap de locuitor la nivelul mediu european. Vom vedea dacă peste 10 ani vom ajunge acolo, dacă nu peste 20 de ani”, a conchis Ionel Valentin Vlad