MENIU

Iohannis va discuta azi cu Cîțu și liderii PNL. Joi, noi consultări cu partidele, la Palatul Cotroceni - PROGRAMUL

Klaus Iohannis, președintele României

Premierul Florin Cîțu și o delegație a PNL au fost convocați, miercuri după-amiază, la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, după ce guvernul Cioloș a picat la vot în Parlament. În paralel, președinția a anuțat că joi se reiau discuțiile cu partidele politice, pentru identificarea unei noi soluții de depășire a blocajului politic.

Întâlnirea cu liderii PNL are loc înaintea ședinției convocate la 17:30, la care participă premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a luat act de faptul că, în urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloș și a convocat noi consultări cu partidele și formațiunile politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru, joi 21 octombrie, începând cu ora 11:00.

Iată programul consultărilor, așa cum a fost anunțat de Administrația Prezidențială:

11:00 - Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)
11:30 - Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)
12:00 - Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
12:30 - Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)
13:00 - Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
13:30 - Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Mai multe articole despre:
iohannnis citu consultări intlanire dicustii PNL