MENIU

Iohannis, atacat de liderii ALDE: Discursul său îndeamnă la ură

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis este criticat dur de vicepreședinte ALDE Toma Petcu, care consideră că şeful statului "continuă să îi dezbine pe români. Comparația făcută cu regimul nazist este o instigare la ură”

"Prin discursul care a revoltat o țară întreagă, susținut în fața unor supraviețuitori ai Holocaustului, președintele Iohannis dovedește că nu mai are nicio limită în războiul său politic. Klaus Iohannis a transformat comemorarea celei mai mari tragedii din istoria omenirii într-o oportunitate de a-și ataca adversarii politici" a transmis vicepreşedintele ALDE într-un comunicat.

Toma Petcu este de părere că după declaraţiile de luni seară, președintele Iohannis ar trebui s-și ceară scuze public. "A compara un guvern democratic, un guvern rezultat în urma votului cetățenilor cu regimul nazist reprezintă fie o necunoaștere a istoriei, fie ignoranță din partea lui Klaus Iohannis. Președintele alege să continue în aceeași notă discursivă, una plină de ură, de instigare la violență și dezbinare a românilor" se încheie mesajul liderului ALDE.  

Mai multe articole despre:
ALDE iohannis