MENIU

Ioana Ene Dogioiu face inventarul MINCIUNILOR, după mesajul americanilor pentru România

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu comentează într-un editorial pentru ziare.com reacțiile apărute după mesajul Departamentului de Stat al SUA pentru Parlamentul României. Aceasta face inventarul dezinformărilor apărute, precizând că în acest fel se încearcă manipularea minților. 

„De când a lovit comunicatul Departamentului de Stat al SUA, mai ales, a explodat o furie a dezinformărilor care de care mai gogonate, menite să creeze foarte mult zgomot și multă confuzie. Am să fac un mic inventar al celor care mi se par cele mai importante, fără a avea nicidecum pretenția că el este un exhaustiv, că să vedeți cu ce minciuni se încearcă manipularea minților. 

1. Legile Justiției a căror modificare se încearcă acum ar fi fost inițiate și semnate de Monica Macovei. FALS! Legile Justiției 303, 304 și 317 au fost adoptate în 2004, adică pe ultima sută de metri a negocierilor de aderare a României la NATO, fiind condiția sine qua non pentru că ele să se încheie cu un rezultat favorabil României.

Ministru al Justiției era Cristian Diaconescu, care a istorisit pentru Ziare.com punct cu punct cum a decurs acest moment, iar premier era Adrian Năstase. 

Legile au fost modificate într-adevăr în mandatul dnei Macovei, mai precis în 2005 (Legea 247/2005), cea mai importantă modificare fiind introducerea ministrului Justiției în procesul de numire a procurorilor-șefi. 

Această modificare din 2005 a legilor adoptate în 2004 a fost realizată prin ASUMAREA RĂSPUNDERII GUVERNULUI TĂRICEANU. Deci fără dezbatere parlamentară, prin asumarea răspunderii pe care o face direct și singur premierul pe numele lui Călin Popescu Tariceanu.

Dar dacă PSD vrea să reintre în propria logică din 2004, nu are decât să elimine ce a modificat Călin Popescu Tăriceanu, adică să-l scoată pe ministru din procedură”.

Citește tot editorialul AICI

Mai multe articole despre:
Departament de Stat Ioana Ene Dogioiu sua mesaj