MENIU

Invazie de muște într-o localitate din județul Alba. Oamenii sunt disperați: Sunt mai ceva ca roiurile de albine!

Invazie de muște într-o localitate din județul Alba. Oamenii sunt disperați: Sunt mai ceva ca roiurile de albine!

Oamenii din Crăciunelu de Jos, județul Alba, sunt terorizați de roiurile de muște! Oamenii sunt disperați, iar autoritățile ridică din umeri și se arată neputincioase în fața invaziei. Muștele se așază peste tot și reprezintă un pericol real pentru sănătate. 

De două săptămâni, localnicii din Crăciunelu de Jos se luptă cu valul de insecte, însă fără succes.

"Nu putem ține o mâncare desfăcută că se bagă musca. A venit fetita aici, n-am putut so tin pentru ca i se baga mustele in gura", spune o localnică.

"De vreo 2 saptamani, muste ca roiul de albine, mai ceva! Cred ca pana la urma o sa murim si noi de atata toxice, o sa ne intoxicam si noi cu toxicele care le dam tot timpul. Oamenii de rand, ne mananca mustele, ne mananca sobolanii, si nimeni nu ne rezolva nimic", spune o alta localnica.


Unii cred că fermele de pui din localitate sunt cauza invaziei de muște.

"In curte aveam una, doua, tre  muste, dar acum roi, roi, roi. Asta e o sursa deionfectie. Am facut sesizare la DSP. Au spus ca-i conform, toate-s conforme, dar vine un miros seara... Au crematoriu sau n-au crematoriu de gaini? Ce fac cu gainile care mor?", a aratat localnicul revoltat.



"Da, am fost sesizata de cetatenii din zona Baraciune, cum ca este o invazie de muste 5.18 Nu stim exact cauza care determina acest fenomen 5.24 dar am incercat sa iau legatura si am luat-o cu cei care au fermele de pasari de pe raza comunei 5.33 + 5.39 Din discutiile purtate cu dansii, ne-au confirmat si prin documente cum ca aceste ferme au fost deratizate ca si-au facut randuiala din acest punct de vedere", a declarat Lenuta Bubur, primarul din Crăciunelu de Jos.

Oamenii s-au mai confruntat cu invazii de insecte și în anii anteriori. 

Mai multe articole despre:
muste alba invazie muste alba