MENIU

Inundații România. Ministrul de Interne: „În prezent sunt afectate 5.000 de gospodării din 7 județe” VIDEO

Inundații fără precedent, în România. Peste 5.000 de gospodării afectate de viituri. Foto/ISU

Ministrul de Interne a prezentat bilanțul inundațiilor apocaliptice care au afectat jumătate de țară. Ultimul bilanț indică 5.000 de gospodării afectate de ape din 7 județe. 

„La această oră au fost afectate șapte localități din șase județe – Argeș, Bacău, Galați, Iași, Neamț și Vaslui. S-a intervenit pentru salvarea din situații critice de viață și de moarte pentru 95 de persoane, salvate toate. 87 în județul Galați, opt în județul Vaslui. Au fost evacuate 160 de persoane în Galați și Vaslui. Sunt afectați de 5.000 de gospodării.

S-a intervenit cu toate efectivele și toată tehnica din județul Galați, plus din zonele adiacente, mobilizate imediat.

Întreg Inspectoratul pentru General pentru Situații de Urgență este pus în stare de alertă și acțiune. De asemenea, am pus în stare de alertă, Jandarmeria și Poliția, pentru a suplimenta cu trupe în caz de nevoie. Se intervine cu toate tehnica din dotare, inclusiv două elicoptere la această oră. Se intervine deja aerian.

Cod ROȘU de ploi torențiale în Galați și Vaslui. Cod GALBEN și în Constanța. Prăpăd în Galați: 4 oameni au murit după inundațiile apocaliptice

Sunt patru persoane decedate în urma inundației care s-a produs, una la Pechea, una la Drăgușeni, una Costache Negri, una la Corod. Cea de a cincea persoană decedată s-a constatat după verifică că era deja decedată de două zile, era în propria locuință expusă, dar a fost luată de ape și din acest motiv, în prima fază, a fost contabilizată la victime cauzate de inundații. Victime sunt patru la această oră, din păcate. Din ce verificări se fac, scotociri, căutări până la acest moment nu s-au identificat alte victime.

Viitura s-a produs, din ce date avem la acest moment, din cauza unei ruperi de nori  intempestive în zona Pechea. Dar, în continuare, situația e în dinamică și toată analiza e în dinamică.

Sunt în legătură, evident cu secretarul de stat pentru Situații de Urgență, care sunt aici în Galați, am discutat cu ministrul Mediului, care, de asemenea, este în drum spre Galați și cu primul ministru care, de asemenea, este în drum spre Galați”, a declarat Cătălin Predoiu.