MENIU

Inundații la Galați. Cum arată şcolile modulare care vor fi instalate în Pechea, Cudalbi şi Costache Negri

Inundații la Galați. Cum arată şcolile modulare care vor fi instalate în Pechea, Cudalbi şi Costache Negri

Consiliul Judeţean Galaţi a arătat, duminică, imagini cu şcolile modulare care vor fi instalate în localitățile Pechea, Cudalbi şi Costache Negri, în care elevii vor învăţa temporar, după inundaţiile din zonă. Autoritățile spun că şcolile sunt pur şi simplu impracticabile din cauza inundațiilor care au provocat dezastru.

Consiliul Judeţean Galaţi arată într-un comunicat că inundaţiile au afectat grav şcolile din Pechea, Cudalbi şi Costache Negri, însă educaţia copiilor nu trebuie să fie întreruptă.

„Pline de aluviuni, şcolile sunt pur şi simplu impracticabile în acest moment. De aceea, vom monta în aceste comune şcoli modulare, în care elevii pot învăţa temporar până situaţia revine la normal. Fiecare şcoală de acest tip are o capacitate de 80-100 de elevi, însă fiind modulare pot fi adaptate la nevoile existente. Sunt dotate cu toaate facilităţile necesare, inclusiv cu grupuri sanitare”, precizează autorităţile. 

Potrivit Consiliului Judeţean, soluţia a fost găsită de premierul Marcel Ciolacu, iar lucrările de montare vor începe în cel mai scurt timp, astfel încât să devina cât mai repede operaţionale. 

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că, în urma discuţiilor cu cei afectaţi de inundaţiil din Galaţi, care i-au spus că nu mai pot merge copiii la şcoală, a dispus eliberarea urgentă de la Rezervele Naţionale ale Statului a 4 clădiri modulare în care copiii pot învăţa temporar.

Fiecare clădire are o capacitate de 80-100 de persoane şi este dotată cu grupuri sanitare, a precizat premierul.

Este alertă de viitură în zonele afectate de inundații! Prognoza ANM: cât de mult va mai ploua în orele următoare

Mai multe articole despre:
inundatii galati scoli