MENIU

Inundații și teroare într-un oraș de la malul mării. Galerie foto

Într-un orășel din sudul Italiei, Rossano Cosenza, parcă a venit sfărșitul lumii.  Ploile torențiale au distrus orașul așa cum nu s-a mai întâmplat vreodată. Unul dintre localnici ne-a povestit ce s-a întâmplat. GALERIE FOTO

Giulio Roberto, un italian în vârstă de 40 de ani, care locuieste în orasul distrus de inundații, ne-a povestit despre tragedia prin care trec localnici. "Niciodată în viața mea nu am văzut așa ceva.  Din ceea ce spun părinți mei, nu au mai fost vreodată inundații în Rossano. Suntem cu toții disperați. Mașini distruse, case, străzi în care apa are peste 2 metri. A plouat mai mult ca niciodată și am fost luați prin surprindere", ne-a spus Giulio Roberto. 

Pentru un grup de turiști români, spaima a fost imensă, având în vedere faptul că s-au întors din vacanța pe care au petrecut-o în Italia, tocmai în Rossano Cosenza, cu doar 2 zile înainte ca tragedia să aibă loc. "Dumnezeu ne-a ferit și am scăpat. S-a pus problema să mai petrecem câteva zile acolo, dar ne-am hotărât să venim acasă totuși. Suntem șocați de când am aflat ce s-a întâmplat acolo", ne-a spus Nicu, unul dintre turiștii români.

Imaginile vorbesc de la sine și arată cât de gravă este situația. Momentan nu au fost evaluate pagubele. 

Mai multe articole despre:
Italia inundaţii