MENIU

Inteligența artificială a realizat portretele bărbatului perfect și femeii perfecte, după ce a analizat preferințele de pe rețelele de socializare

Foto: Lad Bible

Inteligența artificială a compilat imaginile bărbatului și femeii considerate de societate drept „ideale”, iar rezultatele sunt mai degrabă îngrijorătoare. Imaginile au fost create folosind analize de implicare pe datele rețelelor sociale, prin analiza a miliarde de imagini cu oameni.

Descoperirile au fost monitorizate de The Bulimia Project, un grup de conștientizare a tulburărilor alimentare și au avertizat că rezultatele sunt „în mare măsură nerealiste” în reprezentările tipurilor de siluete.

Imaginile atât pentru bărbați, cât și pentru femei, arată o preferință pentru tonurile de piele măslinie,cu păr închis la culoare,  în timp ce imaginile cu femei au tendința de a avea o preferință față de părul blond și ochii căprui.

Studiul realizat de Bulimia Project, folosind Dall-E 2, Stable Diffusion și Midjourney, a constatat, de asemenea, că această colecție de imagini inspirate de rețelele sociale a fost mult mai „încărcate sexual” decât imaginile care circulă pe internet, scrie Lad Bible.

În ceea ce privește imaginea femeii perfecte, 37% dintre imaginile generate de inteligența artificială aveau păr blond și 53% dintre imaginile produse au inclus femei cu pielea măslinie.

Imaginea corpului masculin ideal prezenta bărbați culturisti, cu mușchi exagerat de mari și tricouri mulate pe corp. 67 % dintre imaginile generate de inteligență artificială au inclus păr brun, iar 63 %  dintre imagini au fost cu cei cu piele bronzată, arătând o preferință clară pentru bărbații cu păr mai închis și piele de nuanță medie.