MENIU

Inspecția Muncii acuză compania de stat CE Oltenia că ar fi șters urmele accidentului în care au murit trei oameni la cariera Jilț

Accident Jilt

 Un raport al Inspecției Muncii susține reprezentanții companiei de stat CE Oltenia ar fi șters urmele de pe drumul de lângă cariera Jilț unde s-a răsturnat o mașină cu muncitori, ucigând trei oameni.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a confirmat într-o declarație la guvern faptul că urmele de la locul accidentului au fost alterate. ”Imediat după producerea evenimentului, perimetrul nu a fost asigurat și am considerat că au fost alterate urmele lăsate de autoutilitară”, a declarat Budăi.

”Îmediat după producerea evenimentului, deoarece perimentrul în care s-a produs evenimentul nu a fost asigurat pentru stabilirea dinamicii accidentului, și starea de fapt a fost modificată, alterându-se urmele lăsate de autoutilitară, S.C. CEO OLTENIA S.A. a fost sancționată  prin proces verbal de constatare și sancționare a contravențiilor încheiat de ITM Gorj.

Astfel, ITM Gorj a constatat că SOCIETATEA COMPLEXUL  ENERGETIC OLTENIA S.A. a modificat starea de fapt a drumului pe care s-a deplasat mijlocul de transport implicat în eveniment, încălcându-se prevederile art.13 lit. p) din Legea nr. 319/2006 a securității și sănătății în muncă, cu modificărilre și completările ulterioare, fapt pentru care SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. a fost sancționată contravențional cu amendă de 5.000 lei, conform procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 00016887/19.01.2023.”, arată raportul.

Consiliul de supraveghere din Consiliul Energetic Oltenia i-a demis miercuri din funcție pe directorul general Daniel Burlan și pe Marius Negru, un alt membru al directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Cei doi au refuzat să demisioneze, luni, în urma cererii făcută de Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Mai multe articole despre:
accident jilt ce oltenia