Ingredientul din bucătărie responsabil cu balonarea. La ce trebuie să renunți daca te confrunți cu această problemă
Ingredientul din bucătărie responsabil cu balonarea. La ce trebuie să renunți daca te confrunți cu această problemă.
Alimentele bogate în sare
Alimentele prăjite și cu un conținut mare de grăsimi, pot provoca senzația de balonare. Stomacul are nevoie de o perioadă mai lungă pentru a le digera, timp în care se formează gazele intestinale, care produc balonarea .
Sarea este principalul vinovat cand vine vorba de balonare. Alimentele cu un conținut ridicat de sodiu duc la retenția de apă și aparitia unui abdomen umflat. Sodiul se găsește în foarte multe produse, în special în mâncarea procesată, așa că citește etichetele cu atenție și dă gust mâncării tale folosind mai multe condimente și mai puțină sare.
Alimentele picante stimulează eliberarea acidului gastric, care poate provoca iritații. Cel mai bine este să reduci consumul de piper, pudră de chili, curry, ceapă, usturoi, muștar, sos pentru grătar sau oțet.
Pe lângă băuturile acidulate, alcoolul, cafeaua, sucurile care conțin cafeina, ceaiul, ciocolata caldă și sucurile naturale de portocale, ananas sau roșii conțin o cantitate mare de acid și pot irita tractul gastro-intestinal, cauzând balonarea.
Ce se întâmplă în organism când bei suc de roșii. De ce trebuie să-l introduci în alimentația ta
Îndulcitorii artificiali
Anumiți îndulcitori artificiali, precum aspartamul, zaharina, sorbitolul, maltitolul sau sucraloza favorizează apariția abdomenului umflat și tare. Aceste ingrediente se găsesc în bauturile dietetice, dulciuri, prăjituri, batoane energetice sau guma de mestecat. Substanțele nu pot fi digerate de stomac, iar după un timp, acestea se comportă ca o platformă pentru bacteriile de fermentație, favorizând apariția gazelor, spun specialiștii.
Așa cum unele persoane au intoleranță la lactoză, altele au intoleranță la fructoză, iar organismul lor nu poate digera zahărul din fructe. Dacă ai abdomenul umflat și tare și un exces de gaze după ce consumi fructe, intri în această categorie.
Consumă cât poți de rar mere sau banane și alege, în loc, fructe cu un conținut scăzut de zahăr, precum pepene galben sau caise. Este recomandat, de asemenea, să mănânci fructele fie cu 30 de minute înainte de masă, fie cu cel puțin două ore după.
Cele mai multe alimente care conțin amidon, precum cartofii, mazărea, pastele și grâul, produc gaze în momentul în care ajung în intestinul gros. Singurul produs cu amidon care nu provoacă gaze este orezul, așa că folosește-l cu încredere. Ai grijă, de asemenea, la produsele din făină alb, precum pâinea, prăjiturile sau biscuiții. Nu numai ca au valori nutriționale scăzute, dar pot duce la retenția de apă, care provoacă balonare și un abdomen umflat.
Guma de mestecat este un alt factor care provoacă un abdomen umflat. Atunci când o savurezi, înghiți aer care rămâne în stomac, cauzând presiune, balonare și gaze. Pentru că, deseori, conține îndulcitori artificiali, îți va agrava starea.
Cea mai sănătoasă murătură. Te ajută la slăbit, bună pentru inimă și întărește imunitatea. Beneficiile sale nu se opresc aici
În cazul în care ai intoleranță la lactoză, trebuie să eviți produsele lactate, dacă nu vrei să ai un abdomen umflat. Sindromul de colon iritabil provoacă, de asemenea, balonare, însă poți scăpa de aceste simptome dacă scazi nivelul de stres și crești consumul de fibre. Ascita este o afecțiune care necesită odihnă și reducerea consumului de sodiu, pentru a ajuta organismul să elimine excesul de fluide.
Sursa: Diva Hair