MENIU

Informații noi despre dosarele care-l vizează pe Mircea Drăghici, propus la Transporturi

Deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici a fost pus sub învinuire în dosarul Nicolescu / Foto: cdep.ro

Parchetul General a comunicat că în cele două dosare în care ar fi vizat Mircea Drăghici, trezorier al PSD şi nominalizat pentru portofoliul de la Transporturi, s-a început urmărirea penală in rem, fără a se preciza infracțiunile.

În răspunsul adresat unei solicitari stiripesurse.ro, Parchetul General menţionează că "dosarele penale la care faceți referire sunt în lucru la Secția de urmărire penală și criminalistică, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem".

Referitor la infracţiunile pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem (pentru fapte, nu persoane), procurorii au refuzat să ofere informaţii.

La finalul lunii noiembrie, procurorii au informau că Mircea Drăghici este vizat în două dosare, iar propunerea sa ca ministru al Transporturilor a fost respinsă de către preşedintele Klaus Iohannis.

Într-una dinintre cauze, procurorii s-ar fi autosesizat după ce în presă au apărut informații potrivit cărora Drăghici ar fi folosit în scop personal banii PSD, pentru a cumpăra bolizi de lux pe care îi folosește în scop personal, dar se vorbește și despre o sumă de aproape două milioane de lei, potrivit stiripesurse.

Trezorierul PSD a anuntat că a sesizat Inspecția Judiciară. "Încă nu am primit un răspuns la întrebările legate de aceste dosare ce m-ar viza în mod direct. În schimb, Parchetul a răspuns în mai puțin de 24 de ore unor întrebări adresate de jurnaliști pe același subiect. S-a mizat deci pe o mediatizare intensă care să inducă percepția unei false vinovății, fără ca eu să mă pot apăra", scria la vremea respectivă Mircea Draghici.

Mai multe articole despre:
PSD Olguţa Vasilescu iohannis Mircea Drăghia