MENIU

Inedit: O căprioară albă, extrem de rară, a apărut în Parcul Natural Bucegi. FOTO

O caprioară albă a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Foto: Romsilva

Imagini, desprinse, parcă, dintr-o poveste feerică au fost surprinse recent de camrele montate în Parcul Natural Bucegi. Mai multe căprioare au fost surprinse în timpul mesei, dar una dintre ele iese clar în evidență, grație blănii sale albe ca zăpada, ce pare fi, aproape un camuflaj de sezon.

O căprioară complet albă și-a făcut apariția la unul din punctele de hrănire monitorizate de Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi. Apariția inedită a fost fotografiată de camera cu senzori a Regiei Naționale și postată pe pagina oficială de Facebook.

Dat fiind această înfățișare mai puțin obișnuită pentru o căprioară, specialiștii Romsilva au ținut să precizeze:

„Acest "colorit" al blănii este datorat albinismului care este o tulburare genetică, caracterizată prin lipsa sau producerea unei cantități foarte mici de melanină, pigmentul responsabil cu colorarea pielii, a ochilor și a părului. Albinismul nu este o boală sau rezultatul vreunei mutaţii genetice, are loc din cauza unei dezordini congenitale hipo-pigmentare, caracterizată de absența parțială sau totală a melaninei, pigmentul natural. Această culoare dezavantajează animalul pentru că iese foarte tare în evidență, în afara sezonului hibernal,” scriu experții pe rețeaua de socializare.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Mai multe articole despre:
Romsilva Parcul Natural Bucegi caprioara