MENIU

Indonezia a raportat 25 de decese ale unor cadre medicale infectate cu COVID-19

cadre medicale decedate in indonezia

Cel puţin 25 de medici din Indonezia au murit după ce au fost contaminaţi cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi de Asociaţia Medicală din Indonezia, care a precizat că este vorba despre 19 medici și 6 medici stomatologici. Instituția a tras un semnal de alarmă cu privire la consecinţele pe care pandemia le are asupra angajaţilor din sistemul sanitar, informează Agerpres.

Până în prezent, nu există date cu privire la numărul de decese printre alte cadre medicale, inclusiv în rândul asistenţilor medicali, a afirmat Halik Malik, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Medicale din Indonezia.

El a îndemnat guvernul să fie transparent cu privire la numărul de cadre medicale afectate de coronavirus. "Avem nevoie de date la care oricine să poată face referire şi care ar putea constitui baza pentru elaborarea de strategii preventive pentru lucrătorii medicali, ca să ne putem concentra pe contracararea COVID-19", a afirmat Malik.

"Dacă numărul de cazuri pozitive printre lucrătorii din sănătate va continua să crească, serviciile medicale vor fi perturbate, fără a mai menţiona că aceştia (cadrele medicale) ar putea transmite boala pacienţilor şi familiilor lor", a adăugat el.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 218 de noi cazuri de COVID-19, reprezentând cea mai mare creştere în decurs de o zi, ceea ce a majorat la 2.491 numărul total de cazuri de contaminare înregistrat până acum la nivel naţional, în timp ce numărul de morţi a crescut cu 11, până la 209, a informat Ministerul Sănătăţii indonezian.

Deși Guvernul indonezian este criticat pentru numărul scăzut de teste efectuate, preşedintele indonezian, Joko Widodo, susține că Indonezia nu se numără printre cele 10 cele mai lovite ţări de noul tip de coronavirus.