MENIU

INCREDIBIL! Zeci de români, prinși la furat în Italia

Filmulețul de mai jos ne prezintă o situație tragi-comică, din Italia. 21 de români au încercat să fure cabluri dintr-un parc electric pentru a duce la fier vechi cuprul din acestea.

Autoritățile italiene au destructurat două bande de hoți alcătuite din 21 de români care au acționat în regiunea Friuli Venezia Giulia, Veneto, Lombardia, Piemont, Emila Romagna și Toscana. Modul de operare era extrem de complex după cum afirmă anchetatorii. Hoții petreceau o lungă perioadă studiind obiectivul, aveau cunoștințe tehnice pentru a putea dezactiva alarmele și decuplau sute de metri de cablu în doar câteva minute. Pentru transport aveau nevoie de multe persoane și câteva dube. La unul dintre jafuri polițiștii au numărat pe camerele video cel puțin 12 persoane, potrivit messaggeroveneto.

Carabinierii au descoperit faptul că românii trimiteau cablurile electrice la centrele specializate de recoltare a deșeurilor pentru a valorifica cuprul din acestea în timp ce panourile fotovoltaice erau trimise în România pentru a fi vândute.

Pagubele  înregistrate de proprietarii parcurilor fotovoltaice sunt considerabile și se ridică la câteva milioane de euro.

Videolcipul poate fi urmărit aici.


Mai multe articole despre:
Italia carabinieri parc electric