MENIU

Inconștiență la volan! Un șofer cu o alcoolemie foarte mare s-a izbit cu mașina de un stâlp electric pe bulevardul Pipera

Un șofer cu alcoolemie de 2,60 mg/litru în aerul expirat a intrat cu mașina într-un stâlp, marți seara, pe Bulevardul Pipera. Polițiștii din Ilfov i-au deschis dosar penal.

 

Poliția Ilfov a anunțat, marți, că accidentul s-a produs marți seara, pe Bulevardul Pipera, din județul Ilfov, după ce mașina condusă de un bărbat de 49 de ani, din București, a intrat cu mașina într-un stâlp.

„Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Pipera, a pierdut controlul volanului, părăsind astfel partea carosabilă, după care a intrat intr-un stâlp electric de pe marginea din dreapta drumului”, au transmis reprezentanții Poliției Ilfov.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicând o valoare de 2,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie HotNews.ro.

Codul Rutier aflat în prezent în vigoare prevede că toţi şoferii depistaţi cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat să primească suspendarea permisului timp de şase luni şi o amendă care poate varia de la 21 la 50 de puncte. În cazul in care alcoolemia este peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi șoferii riscă închisoare de la 1 la 5 ani sau o amendă penală usturătoare.

Bărbatul a fost dus la o unitate medicală din București, pentru prelevarea de mostre biologice, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.