MENIU

Încep lucrările la un nou lot din autostrada Sibiu - Pitești. Cătălin Drulă anunță un proiect amplu: 13 poduri, 3 pasaje și un viaduct

Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat joi că a fost emisă autorizaţia de construire pentru lotul 5 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti. Este vorba despre tronsonul de 30 de kilometri cuprins între Curtea de Argeş şi Piteşti. Valoarea proiectului se ridică la 1,7 miliarde de lei. 

”Tocmai ce am emis autorizaţia de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeş şi Piteşti, lung de 30 de km. 
Constructorul a început mobilizarea şi va demara lucrările în perioada următoare”, a scris Drulă pe Facebook. 

Proiectul cuprinde 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct, 3 noduri rutiere la Curtea de Argeş, Băiculeşti şi Bascov, 2 spaţii de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajate modern, 2 parcări de scurtă durată, de-o parte şi de alta a drumului şi 2 centre de coordonare şi întreţinere, la Bascov şi la Curtea de Argeş.

Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi este împărţită în cinci loturi: Sibiu - Boiţa, Boiţa - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş - Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu - Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.