MENIU

Incendiu violent în București: 17 proprietăți afectate, 20 autospeciale de pompieri s-au luptat cu focul. Șase victime au primit îngrijiri medicale

Incendiu puternic în Capitală

Un incendiu violent a cuprins acoperișurile unor case din sectorul 3, miercuri după amiază. Oamenii au alertat de urgență pompierii, care au trimis la fața locului 20 de autospeciale de stingere. Intervenția a fost extrem de dificilă, iar salvatorii s-au luptat în permanență cu riscul propagării vâlvătăii și la casele din jur. Șase persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar pagubele materiale sunt însemnate.

UPDATE 22:16: Incendiul din Intrarea Sectorului a fost lichidat. 6 persoane au necesitat îngrijiri medicale: 2 persoane expuse la fum, o persoana cu plagă tăiată la nivelul unui membru superior, 2 persoane cu atacuri de panică și o persoană cu arsuri superficiale la nivelul membrelor inferioare transportata la spital.

UPDATE 18: 15- Reprezentantul ISU București, sublocotenent Ana Covașniuc, a oferit detalii cu privire la desfășurarea acțiunii de stingere a incendiului, despre starea victimelor și despre primele evaluări ale pagubelor:

 „In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 14:40 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii Bucureștii Noi a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs pe Intrarea Sectorului din Capitală. Intervenția pompierilor a fost una destul de dificilă din cauza accesului greu pentru autospeciale, căile de acces fiind foarte înguste din cauza mașinilor parcate pe margine

Au fost asistate medical persoanele, una cu arsuri la membrele inferioare, care a fost transportată la spital, o persoană cu o plagă la unul din membrele superioare, o persoană cu atac de panică și o persoană expusă la fum. Au intervenit 20 de autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și opt echipaje SMURD.

In acest moement incendiul este localizat, se lucrează în continuare la lichidare. Suprafața afectată totală este de aproximativ 700 metri patrati și bilanțul estimativ al proprietăților până la acest moment este de 17 proprietăți afectate.  

Acest lucru se datorează modului de amplasare al proprietăților. Acestea sunt aproape lipite una de alta.

Persoanele din blocurile din apropiere s-au autoevacuat. O probabilă cauza a incendiului va fi stabilită în momentul în care incendiul va fi lichidat”, a spus reprezentantul ISU București.

UPDATE 17:05 - Incendiul a fost localizat. Pompierii actionează în continuare pentru lichidarea focului.

UPDATE 16:30 - Doua acoperisuri ard in continuare, si exista riscul de propagare a incendiului intrucat casele sunt construite aproape una de cealalta. Din cauza intensitatii incendiului, pompierii au fost nevoiti sa suplimenteze dispozitivul de la 12 la 20 de autospeciale.

Până în acest moment, au fost evacuate 2 persoane, 2 persoane solicită îngrijiri medicale (una din cele doua persoane prezintă arsuri la nivelul membrului inferior, iar cea de-a doua intoxicată cu fum).

Pompierii lucrează la localizarea incendiului. 

Accesul autospecialelor se realizează cu dificultate.

Un număr de 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă au fost alertate. În plus, la fața locului au fost trimise o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea și 3 ambulante SMURD.

Misiunea este în dinamică.