MENIU

Incendiu puternic la un depozit de uleiuri şi vopsea din Sibiu. S-a aflat cauza dezastrului

Incendiu puternic la un depozit de uleiuri şi vopsea din Sibiu

A fost prăpăd azi-noapte la Sibiu. Un depozit de uleiuri şi vopsea a luat foc, iar flăcările uriașe s-au văzut de la kilometri depărtare. Mai multe explozii s-au produs pe parcursul nopții. Peste 200 de pompieri au fost chemați să intervină. La intervenție au participat și forțe din județele învecinate.

UPDATE 14.00 ISU Sibiu a transmis în urmă cu puţin timp cauza probabilă de aprindere a incendiului la depozitul de uleiuri şi vopsele de pe Calea Şurii Mari din Sibiu.
Potrivit autorităţilor, ar fi fost vorba despre un scurtcircuit electric.

“Comisia de cercetare a stabilit faptul că sursa probabilă de aprindere a incendiului a fost producerea unui scurtcircuit electric, având ca împrejurare determinantă conductor electric defect sau neizolat corespunzător. În urma controlului efectuat la operatorul economic, ținând cont de incendiul produs în data de 19.10.2018, s-a constatat exploatarea instalațiilor/echipamentelor/aparatelor fără protecție corespunzătoare față de materialele și substanțele combustibile, contrar prevederilor art. 81, alin. 2 din OMAI 163/2007, fiind aplicată o amendă contravențională în cuantum de 5.000 de lei, prevăzută de dispozițiile art. 1, cap. 4, lit. B, din H.G. 537/2007”, explică reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.

UPDATE 9:00 Incendiul a fost lichidat. La fața locului încă mai sunt echipaje de pompieri care supraveghează zona.
„Urmare a lichidării incendiului, se efectuează o cercetare pentru stabilirea cauzei care a dus la izbucnirea acestuia”,transmite Cristina Criveanu, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

Au fost ridicate și restricțiile de trafic însă, se circulă cu prudență pe lângă echipajele de pompieri.

UPDATE 7.34 Peste 2.600 de metri pătrați au fost afectați de flăcări, în incendiul izbucnit pe Calea Șurii Mari. Este vorba de aproape tot sediul operatorului economic JIFA. Peste 300 de pompieri au fost mobilizați în teren. În sprijinul lor au fost și jandarmi, polițiști, angajați ai Poliției Locale, Agenției de Mediu, ai Aeroportului, ai Primăriei Sibiu, Gărzii de Mediu, Apă Canal, Delgaz Grid, și Electrica. De asemenea, s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru analiza situației.

La această oră incendiul este aproape lichidat. Mai sunt doar câteva focare. Mai intervin 30 de pompieri, cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Sursa: realitateadesibiu.net

 

Mai multe articole despre:
incendiu Sibiu