MENIU

Incendiu puternic la Poarta Albă! A fost activat PLANUL ROȘU de intervenție, este amenințat cu cămin de bătrâni - VIDEO

Un incendiu puternic de vegetație uscată a izbucnit în localitatea Poarta Albă, județul Constanța, afectând aproximativ 50 de hectare. Flăcările se apropie periculos de un cămin de bătrâni din proximitate, unde sunt cazate aproximativ 80 de persoane, determinând autoritățile să ia măsuri de urgență

UPDATE 15:40 Pompierii transmit că nu mai există posibilitatea de propagare a incendiului la căminul de bătrâni. În mod preventiv, au fost evacuate toate persoanele aflate în locație, o parte dintre acestea fiind transferate într-o altă clădire aflată în apropiere.

Autoritățile au intervenit de urgență la fața locului

Pentru a gestiona eficient această situație critică, autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Constanța. La fața locului au fost mobilizate importante resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța, inclusiv șase mașini de stingere, două autospeciale pentru transport victime multiple, patru ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ.

În plus, pentru a sprijini eforturile de stingere a incendiului, au fost trimise două mașini de stingere de la ISU Călărași, o mașină de stingere de la ISU Ialomița și o mașină de stingere de la ISU București-Ilfov.

Intervenția este în plină desfășurare, echipele de intervenție luptând contracronometru pentru a controla flăcările și a preveni propagarea acestora la căminul de bătrâni. Prioritatea maximă este protejarea vieților celor 80 de persoane cazate în cămin și limitarea pagubelor materiale.

Se așteaptă actualizări din partea ISU Constanța pe măsură ce operațiunile de stingere a incendiului continuă și se stabilește amploarea completă a pagubelor.