MENIU

Incendiu puternic într-o localitate suceveană. Trei gospodării au fost cuprinse de flăcări

Trei gospodării din comuna suceveană Dorneşti au fost afectate, miercuri, de un puternic incendiu, la faţa locului intervenind pompierii militari din Rădăuţi şi Siret, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, potrivit Agerpres.

Incendiul s-a dezvoltat cu rapiditate din cauza construcţiilor majoritare din lemn, cu învelitori din draniţă şi azbociment, dispuse foarte aproape una de cealaltă.

"La sosirea echipajelor, ardeau violent două anexe gospodăreşti şi acoperişul unei case de locuit, din trei gospodării distincte, existând pericolul de propagare la clădirile aflate în imediata apropiere", a afirmat Găleată.

La faţa locului s-au deplasat patru autospeciale de pompieri şi o ambulanţă SMURD.

"Pe timpul intervenţiei, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 55 de ani. Aceasta a suferit un atac de panică şi s-a intoxicat cu fum. Ulterior, victima a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate", a mai precizat Găleată.

Reprezentanţii ISU Suceava susţin că, probabil, cauza generatoare a incendiului a fost flacăra provenită de la un aragaz cu defecţiuni la sistemul de alimentare cu combustibil.