MENIU

Incendiu devastator, în Canada. Pompierii nu-l pot stinge, aşteaptă să plouă!

Incendiu devastator, în Canada. Pompierii nu-l pot stinge, aşteaptă să plouă!

Incediul devastator din Canada, care a izbucnit duminica si a ajuns sa fie de marimea orasului Chicago, continua sa se extinda din cauza vanturilor puternice, iar pompierii spun ca, oricate eforturi ar face, nu il pot stinge decat daca sunt ajutati de ploaie.

Flacarile au izbucnit in apropiere de orasul Fort McMurray, din provincia Alberta, pana in acest moment fiind evacuati aproape 90.000 de oameni. Oficialii canadieni au informat, vineri, ca ar putea dura chiar saptamani pana cand focul va fi stins, iar oamenii se vor putea intoarce acasa, arata NBC News.

"Pagubele produse comunitatii din Fort McMurray sunt foarte mari, iar orasul nu este sigur pentru locuitori. Pur si simplu nu este posibil, nici responsabil, sa speculam in jurul momentului in care cetatenii se vor putea intoarce. Tot ce stim este ca nu va fi o chestiune de zile", a declarat premierul provinciei Alberta, Rachel Notley, citat de ziare.com.

Seful pompierilor municipalitatii, Darby Allen, a aratat ca echipajele de interventie fac tot ce pot, insa nu vor reusi sa stinga focul daca nu ploua. Iar prognoza meteo nu este deloc imbucuratoare, pentru ca regiunea nu va vedea niciun strop de ploaie in urmatoarele zile.

Mai multe articole despre:
incendiu incendiu de vegetaţie incendiu Canada