MENIU

Incendiu de proporții la o fabrică de reciclare a gunoaielor și deșeurilor din Iași. S-au făcut scrum 8.000 de metri pătrați de haleVIDEO

Incendiul de proporții a mistuit 8.000 de metri pătrați. Foto/Captură video

Pompierii din Iași s-au luptat toată noaptea trecută cu un incendiu de proporții declanșat la o fabrică de procesare a gunoaielor și deșeurilor.

Zeci de pompieri au intervenit duminică noapte cu 9 autospeciale, inclusiv cu cea de transport roboţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de procesare şi depozitare a deşeurilor reciclabile din localitatea Ţuţora, din judeţul Iaşi, focul manifestându-se pe o suprafaţă de 8000 de metri pătraţi. Locuitorii din zonă au primit mesaj Ro-Alert.

”Astăzi dimineaţă, in jurul orei 01.00 Dispeceratul Integrat ISU SMURD SAJ Iaşi a fost anunţat prin SNUAU 112, despre producerea unui  incendiu la o hală de procesare şi depozitare a deşeurilor reciclabile din localitatea Ţuţora. La sosirea forţelor şi mijloacelor de intervenţie profesioniste la locul solicitării incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 8000 de mp”, informează ISU Iaşi.
 
Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit 50 de pompieri militari, cu 9 autospeciale de stins incendii, printre care şi autospeciala de transport roboţi.
 
Din cauza degajarilor mari de fum a fost emis mesaj Ro Alert pentru a proteja persoanele din zona producerii incendiului.
 
Intervenţia de stingere a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în incinta halei şi în imediata apropiere. Intervenţia de stingere a fost dificilă şi pentru că deoarece  autospecialele de intervenţie nu au putut fi dispuse în imediata apropiere, pe laturile construcţiei.
Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

Mai multe articole despre:
incendiu tutora iasi incendiu hala deseuri