MENIU

Incendiile de vegetație din țară au pus pe jar autoritățile. Autorii, greu de identificat: ce spun oficialitățile

Incendiile de vegetație din țară au pus pe jar autoritățile. Autorii, greu de identificat: ce spun oficialitățile

Intervenții contracronometru! Numărul incendiilor de vegetație a trecut cu mult de 400 de la începutul verii. Pompierii au ajuns să fie chemați din libere pentru a stinge flăcările. În ultimele cinci zile au ars peste 500 de hectare în Mehedinți. Autoritățile din localitățile învecinate au sărit în ajutorul localnicilor, fiind nevoie de intervenția acestora. 

Oamenii au fost evacuați din case, în timp ce autorii incendiilor sunt greu de identificat. Autoritățile au primit și sprijin aerian iar mai mulți pompieri au fost chemați din libere pentru a se lupta cu flăcările.

ȚGradul de uscăciune este foarte mare, iar manifestările incendiilor sunt foarte violente într-un timp foarte scurt. După cum ați observat, pune în pericol viața cetățenilor cât și bunurile acestora", a declarat Marius Cristi Gogîltan, inspector șef ISU Mehedinți.

Nou incendiu de vegetaţie în județul Maramureș: este afectată o suprafaţă de 70 de hectare. Intervin pompierii

Oamenii igienizează terenurile prin ardere fără a respecta regulile, astfel aceștia ajung să provoace incendii violente. Însă puțini dintre cei responsabili sunt prinși de autorități.

"E dificil de constatat pentru că acest lucru se întâmplă rapid, făptuitorul dispare de la fața locului. Colegii de la ISU ajung de obicei primii/ Vom efectua toate demersurile pentru identificarea proprietarilor legali, mai ales că nu previn astfel de incidente", spune si comisarul șef Marian Cîrcei, inspector șef IPJ Mehedinți.

INCENDIU Maramureș. Peste 300 de pompieri și două aeronave Spartan de la MApN intervin pentru stingerea focului. Traficul pe DN 1, oprit complet

Localnicii se tem că flăcările o să ajungă în apropierea caselor și se gândesc la e-i mai rău. După această perioadă grea, în care fermierii au fost grav afectați de secetă, aceștia au rămas acum cu terenurile compromise.